Menu

Dr. Franssen, M.C.R.

Universitair hoofddocent Organische Chemie aan de Wageningen University & Research

Ik ben een synthetisch organisch chemicus, gespecialiseerd in de toepassing van enzymen in de organische chemie. Mijn onderzoeksthema’s varieerden gedurende de tijd en betreffen de chemo-enzymatische synthese van chirale bouwstenen voor natuurstoffen, geur- en smaakstoffen en farmaca (1984-2007), chemo-enzymatische synthese van biogebaseerde bulkchemicaliën (1999-heden), en de combinatie van enzymen met oppervlakken (2011-heden). Daarnaast heb ik altijd veel interesse gehad in biosyntheseroutes (1994-heden).

Ik ben (co-)auteur van meer dan 120 publicaties en 5 patenten en heb zo’n 25 lezingen op uitnodiging gegeven op internationale congressen.
Ik ben (mede-)organisator geweest van vele nationale en internationale congressen. Ik heb vooral goede herinneringen aan Biotrans 2015 in Delft (3-8 juli 2015), waar ik voorzitter was van het wetenschappelijk comité van dit grootste Europese congres op het gebied van biokatalyse. Sinds die tijd maak ik ook deel uit van de Steering Committee van deze congresserie.

Expertises

  • Biochemie
  • Katalyse
  • Organische chemie
  • Synthese