Menu

Prof. dr. Post, M.

Hoogleraar Vasculaire fysiologie aan de Universiteit van Maastricht

Mark Post behaalde zijn PhD op het gebied van de farmacologie aan de Universiteit Utrecht. Na verschillende aanstellingen aan Harvard en Darmouth Medical School is hij in 2002 hoogleraar Vasculaire Fysiologie en Weefseltechnologie geworden aan de Universiteit van Maastricht en de Technische Universiteit van Eindhoven. Zijn onderzoeksgebied is vasculaire biologie met speciale aandacht voor bloedvatvernauwing na interventie met stents en (her)groei van bloedvaten.

Als nevenproject is hij spierstamcellen van runderen gaan kweken voor de productie van consumptievlees. In augustus 2013 presenteerde Post de eerste hamburger ter wereld die gemaakt was van gekweekte spiercellen in het laboratorium. Voor het verdere werk aan kweekvlees heeft hij eind 2015 samen met voedseldeskundige Peter Verstrate het spin-offbedrijf MosaMeat opgericht.

Expertises

  • Farmacologie
  • Stamcellen
  • Vleesvervangers